YP-XMAS 2017 – o poveste de iarnă

 

Luna Decembrie 2017 si Sarbatorile de Iarnă au fost pentru echipa YP-XMAS momentul magic în care o echipa de peste 10 activatori, membri ARR dar nu numai, au recreat pentru al doilea an consecutiv atmosfera magică a copilăriei aducând în benzile de radioamatori vocea blândă şi gravă a lui Moş Crăciun sau vocile sprinţare ale elfilor săi. Indicativele speciale YP-XMAS au adus bucurie încă odată radioamatorilor din toată lumea, dându-le posibilitatea de a purta un QSO cu multă lejeritate şi uneori chiar cu umor, departe de încrâncenarea specifică concursurilor sau a vânătorii de DX-uri.

Am reuşit împreună un total de mai mult de 4500 de QSO-uri în toate benzile în care a fost propagare şi aproape în toate modurile. S-au trimis deja mai multe zeci de diplome acelor radioamatori care au reuşit să efectueze QSO-uri cu cel puţin 3 dintre indicativele noastre speciale, pe baza solicitării acestora. QSL-urile tipărite îşi aşteaptă deja destinatarii.

Insatisfacţia principală a unor membri ai echipei a fost aceea de a nu putea folosi anumite moduri digitale pentru că acestea nu sunt capabile să gestioneze indicative de 7 caractere aşa cum au fost indicativele noastre speciale. În ciuda acestui fapt, suntem decişi să nu schimbăm forma deja consacrată a indicativelor noastre speciale. Insatisfacţia mea personală ca organizator a fost să nu reuşesc pentru a doua oară să am activatori în fiecare district din YO. Dar îmi propun să corectez pe viitor acest aspect.

Este momentul acum să mulţumesc public şi în nume personal tuturor celor care m-au ajutat să transform acestă idee care iniţial era una solitară dar care a devenit rapid una dintre activităţile de grup de succes ale Asociaţiei Radioclubul României, prin implicarea multor colegi radioamatori. Este vorba în primul rând de conducerea ARR care a sprijinit din primul moment această idee, ba chiar a insistat să o transformăm într-o activitate generală a radioclubului. Apoi au fost activatorii care şi-au manifestat dorinţa de a participa împreună cu mine la acest eveniment. Şi aici este locul şi momentul să le mulţumesc individual fiecăruia, măcar enumerând numele şi indicativele acestora. Unii au contribuit decisiv cu sute sau chiar mii de QSO-uri, alţii ne-au ajutat atât cât au putut, în limita puţinului timp disponibil într-o perioadă extrem de agitată de sfârşit de an, atât în viaţa noastră personală cât şi în cea profesională. Însă cu toţii am fost parteneri în mod egal în această aventură frumoasă, pe care o vom repeta cu aceeaşi bucurie dar cu şi mai multă experienţă la finalul acestui an 2018. Aşadar, în ordinea numerică a indicativelor speciale, echipa a fost formată din:

 • YP2XMAS – Marian YO2MBU şi Sorin YO2MSB

 • YP4XMAS – Daniel YO4FHU

 • YP5XMAS – Alex YO5PQJ, Carol YO5AXF şi Miki YO5AJR

 • YP7XMAS – Ovidiu YO7MSJ

 • YP8XMAS – Adrian YO8AZQ şi Cristi YO8CT

 • YP9XMAS – Dan YO9FNP, Virgil YO9BCM şi Alex YO9FYP

 • YP0XMAS – Petrică YO9RIJ

Mulţumiri tuturor! Şi îi aşteptăm alături de noi şi pe alţi radioamatori interesaţi să participe.

 La final ar mai fi de adăugat doar că vom analiza rezultatele iniţiativei YP-XMAS şi vom trage concluziile, inclusiv cu referire la organizarea pentru anul viitor, cu ocazia întâlnirii anuale ARR ce va avea loc lângă Buzău, la Mierea, în jurul datei de 01 Mai 2018. Invit acolo toţi activatorii pentru a ne întâlni şi a ne îmbina ideile. Un al doilea moment legat de YP-XMAS va avea loc la Friedrichshafen în Germania, cu ocazia Târgului anual de Radioamatorism, unde în standul ARR vom crea un moment special dedicat echipei YP-XMAS şi unde radioamatori din toată Europa şi nu numai se vor putea întâlni cu o parte din membrii echipei de activatori.

Hohohooo, Meeery Christmas 2018 de YP-XMAS Team!

 

Sorin YO2MSB

 

3 comentarii la „”

 1. Foarte tare aceasta activitate a ARR-ului. Un exemplu concret despre ce inseamna radioamatorismul in esenta lui practicat de baietii astia minunati!
  Totusi ma mir ca nu pomenesti de purtatoarele puse cu disperare de unii „sportivi” operatorilor YP-XMAS, in speranta de a legifera totul sub culorile palide si minuscule ale FRR!
  Felicitari Sorin pentru organizare! Se vad reactii din toata lumea cum ca a fost primit foarte bine evenimentul. Un lucru care iar nu convine unora! Hi!
  Si cu acest eveniment ca si cu ocazia altora, tot mai dese, se vede diferenta de clasa dintre cele doua organizatii nationale de radioamatori!
  Succes pe mai departe! 73!

  1. Multumesc Lucian,
   Secretul reusitei este echipa, de exceptie in acest caz. Mai fac odata precizarea ca nu au fost doar membri ARR in echipa. Asta e asaaa… un apropo inclusiv pentru tine sau colegii tai de la Dorna DX Group. Daca va tenteaza ideea va primim cu drag in echipa!
   Acelasi respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.