Bilantul activitatilor A.R.R.

La început de an 2017, Asociaţia Radioclubul României – A.R.R. vă invită să parcurgem împreună un rezumat al activităţilor desfăşurate de Asociaţia noastră în anul ce tocmai s-a încheiat.

Facem acest demers atât pentru a populariza activităţile Asociaţiei către toţi radioamatorii din YO dar şi pentru a prezenta un bilanţ al activităţilor pentru membrii asociaţiei noastre.

ROMANIAN QRP PARTY:

image001

Prima activitate radio a anului 2016, pentru  A.R.R, s-a desfăşurat în perioada 05 – 07 februarie 2016 cu sprijinul direct al EURAO. Participarea s-a făcut atât individual de către diverşi radioamatori din locaţiile personale dar şi de către o echipă formată din membri ai A.R.R. şi ai Radioclubului Cafe Gratis, care s-au deplasat într-o locaţie aflată la câţiva km de Turda, de unde s-a activat cu indicativele speciale YPxxQRP, unde xx este lungimea de undă a benzii în care s-a emis (ex. YP80QRP). Din partea A.R.R. au participat Alex YO5PQJ, Florin YO5PSF şi Sorin YO2MSB si au fost activate indicativile YP160QRP, YP80QRP, YP40QRP, YP20QRP, YP15QRP, YP10QRP.

ZIUA  MONDIALA  A RADIOULUI şi EXPOZIŢIA „RADIOMONDO”.

image003image005

La 13.02.2016 am sarbatorit o data importanta in existenta acestei descoperiri minunate RADIO-ul. Pentru editia din 2016, tema UNESCO  a fost „Radio în situatii de urgentă si dezastre„. Cu aceasta ocazie am popularizat activitatile desfasurate de A.R.R. dar si activitatea radioamatorilor din Romania printr-o serie de interviuri la principalele posturi de radio din tara dar si la radiouri online cu difuzare internationala. Mentionam ca A.R.R marcheaza aceasta importanta sarbatoare a iubitorilor de radio inca de la prima editie din 2012. A fost organizata o expozitie cuprinzand radiouri civile si militare produse intre anii 1930-1989. Au fost prezenti membrii si simpatizanti ai ARR.

ÎNTÂLNIREA anuala „DXpediţii/ SOTA / IOTA / CONTESTING şi ATLANYKRON”.

image007

O intalnire care a avut loc la pensiunea STEJARUL din localitatea Mierea, Jud Buzau in perioada 26-28.03.2016, unde  am  organizat o întâlnirea tematică, devenită tradiţie despre  DXpediţii/ SOTA / IOTA / CONTESTING şi ATLANYKRON.  Cu aceasta ocazie au fost abordate subiecte privind expediţii de radioamatori în zone noi DXCC aflate în pregătire, noutăţi privind programul Maratonului SOTA, expeditia IOTA in cat si in afara YO, stadiul pregatirii pentru participarea la ATLANTYKRON 2016. Pentru anul 2016, invitatul special a fost echipa RoLink cu care am dezvoltat programe si actiuni comune. Calitatea materialelor prezentate cat si dezbaterile care au urmat au facut ca valoric, numele intalnirii sa creasca si sa atraga un numar insemnat de participanti Cu aceasta ocazie A.R.R a organizat cu sprijinul ANCOM o sesiune extraordinara de examene pentru obtinerea autorizatiei de radioamator ce a reunit peste 45 de participanti.

ACŢIUNEA „ŞCOALA ALTFEL”.

image009

Un program cu obiective clare, realizat de A.R.R in parteneriat cu Ministerul Invatamantului ca si partener traditional, a oferit ocazia in care am reusit ca peste 1 000 de elevi sa intre in contact cu Radioamatorismul prin A.R.R. si sa reusim sa le captam atentia cu un alt fel de retea social media. Echipa A.R.R. a fost compusa din  Mihai YO3CPR, Dan YO3GA, Mircea YO4GKP, Catalin YO3IPC, Petrică YO9RIJ, Alina YO9RYJ şi Sorin YO2MSB. Activitate este deschisa pentru oricine doreste a se inscrie ca participant alaturi de A.R.R. pentru ca in continuare vom pregati si vom da ocazia scolilor sa ne gazduiasca pentru noi programe.

 

 

EXPOZIŢIA „RADIOURI DE COLECŢIE” .

IM000144.JPG

A.R.R. prin membrii sai dispune de o colectie de radiouri vintage si nu rateaza nici un moment pentru a o face cunoscuta. In anul 2016 a fost expusa in orase Bucuresti si Buzau pentru a arata curiosilor micile sau marile tentatii ale copilariei noastre. Expozitiile au avut un succes aparte si dorim sa le reeditam si in anii care urmeaza prin asigurarea accesului a unui public cat mai numeros. A fost o activitate de inceput pe care succesul ne obliga sa o continuam.

CONCURSUL „FIELD DAY YO”.

image013Activitate realizata in doua etape, SSB si CW reunite sub acelasi clasament. Activitate realizata cu scopul de a incuraja practicarea radioamatorismului in aer liber, care a reusit sa reuneasca in acesta an un numar de 15 participanti: YO9AGI/P, YO8DOH, YP5A, YO3GNF, YO4NF,YQ6A, YO6CFB, YO7ARZ, YO9CB/P, YO9RIJ, YO4BEX, YO4AAC, YO6PIB/P, YO9BXE, YO8KGT/P. Tendinta de crestere a numarului de participanti ne arata ca suntem pe drumul cel bun si ca eforturile noastre au efect pozitiv. Faptul ca am gasit un sprijin la colectivul (DL) de evaluare a logurilor de participare a scurtat mult timpul de publicare a clasamentului pentru statiile YO. Diplomenel oferite gratuit de A.R.R. vor avea ocazia sa confirme dedicatia participantilor pentru acest tip de activitate “verde”.

TÂRGUL INTERNAŢIONAL „KAZANLAK 2016”.

image015In perioada 10-11.06.2016 ARR a fost invitata  de organizatorul expozitiei internationale sa participe cu stand propriu la a XXV editie a HOBBY RADIO EXPO KAZANLAK. Afost o manifestare de exceptie deoarece  la aceasta editie au fost sarbatorite doua evenimente importante si anume: A XXV aniversare a expozitiei „HOBBY RADIO EXPO”, organizata de prietenii nostri din LZ dar si implinirea a 90 ani de la infiintrea primului radioclub din tara vecina. Au fost prezente la aceasta importanta manifestare asociatii si cluburi  de radioamatori din Grecia, Serbia, Turcia precum si importanti producatori de echipamente si accesorii dedicate radioamatorilor.

A devenit o traditie ca A.R.R. sa participe la expozitia nr.1 in materie de radioamatorism din LZ si nu incetam sa ne minunam de exemplul vecinilor nostri care organizeaza un eveniment de exceptie punanad la un loc  hobby-ul si sportul. Echipa A.R.R. a fost compusa din YO3GA Dan si YO3CPR, Mihai alaturi de YO3FEW Florentin si alti prieteni si simpatizanti ai nostri.

TÂRGUL INTERNAŢIONAL „HAM RADIO” FRIEDRICHSHAFEN 2016:

image017La sfârşitul lunii iunie o echipă a A.R.R. s-a deplasat în sudul Germaniei pentru a doua oară consecutiv, organizând standul Asociaţiei noastre la cea mai mare manifestare europeană a radioamatorismului. Standul A.R.R. a fost organizat împreună cu câteva dintre asociaţiile membre ale EURAO, formând un spaţiu comun – al doilea, ca mărime din Târg. La acest stand s-au desfăşurat lucrările Adunării Generale anuale a EURAO iar A.R.R. a organizat prezentarea internaţională a Maratonului SOTA YO 2016. În preambulul evenimentului, echipa A.R.R. a realizat un program de activări SOTA în zona de sud a Bavariei, la graniţa cu Elveţia. Din partea A.R.R. au participat Dan YO3GA, Petrică YO9RIJ şi Sorin YO2MSB.

 

PROGRAMUL „SOTA PENTRU INCEPATORI”.image019

Începand cu luna martie a anului 2016, in dorinta de a popularize cat mai mult programul SOTA in YO am inceput sa motivam radioamatori sa activeze in acest program si pentru prima data si radioamatori SWL. Am selectionat varfuri accesibile si am facut programe de activare care sa arate frumusetea radioamatorismului celor ce doresc sa activeze din natura in cadrul programului SOTA. Am reusit sa mergem pe munte alaturi de YO3GA Dan, YO3BAN Alin, YO8AZQ Adrian, YO8SJD Ionel, YO9YUL Iulian, YO9TOM Maximilian, YO9RYJ Alina.

TABĂRA „MICII CERCETAŞI”.

image021Un proiect demarat in anul 2013 si continuat in anii urmatori, a fost interupt in anul 2016 din motive independente de vointa A.R.R-ului. In present cautam un loc de desfasurare pentru acest tip de activitate in care sa reluam inscrierile si realizarea programelor educative pe care le desfasuram in trecut. Parteneriatul este o varianta la care ne gandim serios pentru a putea demara in anul urmator inscrierile pentru participare.

ACADEMIA DE VARĂ ATLANTYKRON

image023A avut loc in perioada 29.07 la 07.08.2016, unde au participat aproximativ 600 de copii. Dintre acestia, cativa au devenit radioamatori. YO3ACM Andrea, YO7MSJ Ovidiu conturand in acest fel si mai bine echipa A.R.R.  Activitatea este una in care A.R.R este implicata incepand cu anul 2015 si putem spune ca este una dintre cele mai reusite ale activitati ale asociatiei. Anual adaptam si experimentam noi modalitati de a atrage copii in randurile radioamatorilor. Participarea la eveniment in anul 2016 a debutat cu vizita presedintelui EURAO, Philippe Mangelinckx ON4PM, lucru care a adus in discutia cu organizatorii si autoritatile prezente pe insula o buna ocazie de a impartasi experiente si a propune noi proiecte intre EURAO si organizatorii ATLANTYKRON-ului. Efortul de a sustine o vizita de o asemenea anvergura a reprezentat o buna ocazie pentru A.R.R de a prezenta eforturile sale pentru dezvoltarea radioamatorismului. Ca element de noutate si suport la aceasta editie a ATLANTYKRON a participat si RoLink-ul reprezentat de catre YO4ISC Cristel. O colaborare stransa care ne onoreaza si care ne face mai bine intelesi in randurile curiosilor despre radioamatorism.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MARATONUL ATLANTYKRON 2016 YP0IP:

image025Simultan cu desfăşurarea Academiei de Vară ATLANTYKRON, pentru prima dată în istoria participării radioamatorilor la acest eveniment a fost organizat un maraton radio prin care s-a dorit acoperirea radio în permanenţă a Academiei de Vară, pe durata întregii perioade de desfasurare. Pentru această activare s-a utilizat indicativul special YP0IP. S-au realizat câteva sute de QSO-uri cu toate continentele, în mai multe benzi şi moduri de lucru. Cele mai multe dintre aceste QSO-uri au fost efectuate cu scop demonstrativ pentru participanţii la cursurile de radioamatorism desfăşurate în paralel. Din partea A.R.R. au participat Mihai YO3CPR, Catalin YO3IPC, Andrea YO3AMC, Petrică YO9RIJ, Mircea YO4GKP, Dan YO3GA şi Sorin YO2MSB.

MARATONUL SOTA 2016:

image027A treia ediţie a Maratonului s-a desfăşurat în perioada 15 – 19 august, pentru prima dată în Carpaţii Orientali (YO-EC). Dintre zonele de activare alese amintim: Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Pasul Tihuţa, Masivul Rarău, Lacul Bicaz, Piatra Neamţ, Ţinutul Secuiesc. Un important ajutor logistic am primit din partea colegilor radioamatori de la Dorna DX Group, cărora le muţumim şi pe această cale. Din echipa Maratonului au făcut parte şi câţiva membri A.R.R.: Petrică YO9RIJ şi Sorin YO2MSB.

WORLD (ROMANIAN) INDIVIDUAL CONTEST.

O initiative a A.R.R. demarata in anul 2015 in urma discutiilor avute cu contest-mani de renume din YO si nu numai, prin care incercam sa punem pe aceeasi linie de start si in aceeasi conditii de lucru, operatori care doresc sa isi prezinte valoarea muncii si a antrenamentelor individuale fara a le fi viciata valoarea de arbitraje partinitoare. Daca pentru echipe exista WRTC, atunci pentru simplii radioamatori va exista WRIC. Organizarea WRIC se afla in faza in care Radioamatorii sunt informati despre regulamentul WRIC astfe incat sa asiguram o participare cat mai consistenta. Activitatea va continua si in urmatorii ani adaugand activitatea de discutii cu sponsorii si semnarea contractelor de sponsorizare a evenimentului international ce va avea loc. Inceperea Inscrierilor va fi anuntata pe site/ul A.R.R.

 ACTIVITATEA „NOAPTEA CERCETĂTORILOR”.

image030Participarea A.R.R. la acest eveniment ce a avut loc în Piaţa Universităţii a fost una de inceput cu multe provocari si realitati unde am activat indicativul YP0NC pe tot parcursul evenimentului. Activitatea in benzile de radioamatori ca parte a experimentelor realizate la standul de prezentare al A.R.R. a fost foarte bine primita de participanti. Cele doua teme din radioamatorism, prezentate, au constituit o nesperata ocazie pentru a informa publicul larg despre ce inseamna radioamatorismul si A.R.R. Am fost implicati alaturi de o echipa de elevi care se pregatesc sa devina radioamatori care au fost asistati de o echipa de radioamatori experimentati in incercarea lor de a transmite cat mai multe informatii despre ce inseamna radioamatorismul. La eveniment am reusit sa atragem peste 500 de curiosi care au ascultat detalii despre pasiunea noastra. Au participat Mihai YO3CPR, Petrică YO9RIJ, Cristel YO4ISC, Ovidiu YO2MSJ, Dan YO3GA şi invitatii de onoare Edy YO3BR, Cristi YO3GWM.

EXPEDIŢIA IOTA „EU 191”.

image031In perioada 6-10 septembrie 2016, Dan YO9FNP, membru fondator al A.R.R, a activat încă o dată Insula Fericirii – EU-191, oferind pasionaţilor de IOTA din întreaga lume posibilitatea de a pune în log un cod rar. Expediţia s-a bucurat de un real succes în rândul colecţionarilor de IOTA, indicativul YO9KXF/P producând pile-up-uri consistente ân benzile de unde scurte.

Deşi organizată ad-hoc, expediţia YO9KXF/P a realizat peste 2800 de QSO-uri, cea mai mare parte în CW, în benzile de unde scurte 7-10-14-18 MHz. Toate staţiile YO care au contactat  expediţia vor primi QSL-ul direct, pe adresa din qrz.com a fiecărui indicativ.

Co-organizator al expediţiei YO9KXF/P a fost Mihai YO9BPX, care a adus o importantă contribuţie logistică la reuşita expediţiei.

EXPOZITIA „GAUDEAMUS”.  

image033Între 16 şi 20 noiembrie 2016 în Bucureşti, în Pavilionul Central (A) al Complexului Expoziţional Romexpo a avut loc Târgul Internaţional GAUDEAMUS – CARTE DE ÎNVĂŢĂTURĂ, este cea mai importantă componentă a Programului „LECTURA”, iniţiat şi derulat de Radio România din 1994. Târgul Internaţional GAUDEAMUS – CARTE DE ÎNVĂŢĂTURĂ a ajuns în acest an la cea de a XXIII-a ediţie. A.R.R a participat la acest eveniment cultural si a popularizat comunicatiile radio pentru amatori. Am avut un stand interactiv cu proiectii de .pps, filme si imagini prin care am facut cunoscute activitatile noastre in domeniul radioamatorismului. Multi radioamatori sau iubitori de radio au vizitat standul nostru, acesta devenind, periodic, neincapator. Artizanul succesului din acest an a fost Mihai YO3CPR care impreuna cu YO3FEW, YO2MSB si YO3GA au reusit sa monopolizeze atentia vizitatorilor.

Statia de radioamator,  OPERATIONALA, sistemul de antene,  receptorul SDR, dar si lectiile de telegrafie Morse predate de Mihai, au actionat ca un magnet pentru numerosii vizitatori.

Desemnarea „RADIOAMATORUL ANULUI”:  

image036Program aflat la a doua editie, realizat cu scopul de recompensa cu consideratia radioamatorilor, implicarea in actiuni care duc la dezvoltarea radioamatorismului in YO si nu numai. In urma evaluarii propunerilor primite de la radioamatori, CD al A.R.R. a decis ca titlul sa fie acordat radioamatorului YO2MSB Sorin. Motivatia acordarii acestui titlu onorific vine consolidat de numarul mare de actiuni la care Sorin a participat pe parcursul anului 2016.

Desemnarea „RADIOAMATORUL FAIR PLAY” :

image038

Program aflat la a doua editie, realizat cu scopul de recompensa cu consideratia radioamatorilor actele de onestitate si respect in relatia cu ceilalti participanti la concursuri de prestigiu care duc la creearea unui renume de corectitudine si fair play a tuturor radioamatorilor YO. In urma evaluarii propunerilor radioamatorilor, CD al A.R.R. a decis ca titlul sa fie acordat radioamatorului YO8SSB Lucian.

DIPLOMA YP300TM – 300 DE ANI DE TIMIŞOARĂ LIBERĂ:

image039Pe parcursul lunii octombrie A.R.R. a derulat în parteneriat cu Asociaţia Eugeniu de Savoya din Timişoara aniversarea pe unde radio a unui moment excepţional din istoria oraşului Timişoara şi a întregului Banat: momentul eliberării de sub dominaţia de mai mult de 150 de ani a otomanilor, prin eforturile armatelor imperiale austriece conduse de Principele Eugeniu de Savoya. Timp de 30 de zile Sorin YO2MSB a emis cu indicativul special YP300TM stabilind mai multe sute de QSO-uri, iar în urma acestei activităţi au fost emise mai multe zeci de diplome aniversare.

DIPLOMA YP-XMAS:

image042Moş Crăciun a fost prezent în frecvenţe pentru prima dată din România în 2016 prin efortul combinat al mai multor membri A.R.R. care au activat pe parcursul întregii luni decembrie indicative speciale de forma YPxXMAS unde x este districtul din care s-a emis (ex. YP2XMAS). S-au realizat astfel câteva mii de QSO-uri, activitatea fiind extraordinar de bine primită de radioamatorii de pe întreg mapamondul. România s-a înscris astfel printre primele ţări din lume care activează astfel de indicative, alături de creatorii finlandezi ai acestui tip de eveniment OF9X, precum şi de radioamatori din Olanda, Israel, Polonia şi Ungaria care au activat indicative speciale similare XMAS în aceeaşi perioadă.

LICITATIA PENTRU LUCRARILE DE PIROGRAVURA.

image044image045Prima activitate de acest gen realizata de A.R.R. in intregime a strans 700Ron care îşi gasesc locul tot in radioamatorism, sponsorizand copiii care doresc sa cunoasca si sa invete mai multe despre acest hobby. Licitatia a avut doua componente: Una prin care se testeaza capacitatea de empatie si disponibilitatea de a ajuta in comunitatea radioamatorilor si cea de a doua componenta se refera la incurajarea laturei creative a membrilor A.R.R. si in actiuni de acest gen. Faptul ca am reusit din foarte putin sa facem foarte mult ne arata ca putem realiza o traditie din acest gen de actiuni venite in sprijinul tinerilor radioamatori.

 

INIŢIATIVE ATEMPORALE

ALTELE DECÂT CELE CUPRINSE ÎN

CALENDARUL CU ACTIVITĂŢILE A.R.R.

 

 1. In data de 26 septembrie 2016, ANCOM a organizat o conferinta internationala, intitulata “Noua paradigma a comunicaţiilor radio” la care A.R.R. reprezentată de YO3GA si YO9FNP.a fost invitat sa participe.

Editia din acest an a conferintei ANCOM s-a desfasurat sub semnul unei duble aniversari – 25 de ani de reglementare moderna a spectrului si 150 de ani de când Romania a devenit membru al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor. Aceste aniversari  ofera prilejul de a face o retrospectiva a activitatii de gestiune a spectrului, dar si de a privi aceasta activitate in perspectiva, in lumina provocarilor pe care le ridica tendintele actuale din sectorul comunicatiilor si din viata noastra de zi cu zi, de a sublinia beneficiile aduse de comunicatii in orice situatie, precum si rolul autoritatilor de reglementare in peisajul din ce in ce mai complex al industriei comunicatiilor si nu numai.

“Noua paradigma a comunicatiilor radio”, si-a propus sa exploreze doua dintre cele mai actuale teme la nivel mondial – comunicatiile in situatii de urgenta si accesul dinamic la resursa de spectru.  Cererea din ce în ce mai mare de servicii si aplicatii pune problema abordarii din noi perspective a caracterului limitat al resursei de spectru radio, in timp ce retelele trebuie sa asigure un anumit nivel de disponibilitate si rezilienta pentru servicii de comunicatii in situatii de urgenta.

Evenimentul a fost structurat in trei sesiuni, prima a fost dedicata dublei aniversari, in timp ce cea de-a doua a avut in vizor exemple concrete de functionare a retelelor de comunicatii in situatiii de urgenta si de solutii adoptate pentru a imbunatati atât reactia autoritatilor, cat si a operatorilor in astfel de situatii. Cea de-a treia sesiune a creat cadrul unei dezbateri privind conceptul de acces dinamic la resursa de spectru (DSA), ca metoda de partajare a spectrului care ar putea eficientiza utilizarea frecventelor radio si ajuta atat operatorii cat si autoritatile de reglementare sa evite indisponibilizarea artificiala a acestei resurse,

 

 1. Iniţiativa A.R.R. este de a acoperi radio, întreg traseul drumului european E85 cu repetoare din sistemul RoLink.

 

 1. Anul acesta este primul an în care am format şi primit în rândurile noastre radioamatori tineri, dedicaţi radioamatorismului. Deja pe câţiva dintre ei îi auziţi în bandă (YO7MSJ, YO9YUL, YO9TOM, YO3BAN, YO4CNX, YO4MAN, etc).

 

4.Pe tot parcursul anului o echipă de membri ai A.R.R. a participat în mod activ la analiza şi redactarea materialelor propuse de către EURAO, in cadrul unor intalniri (Helsinki si Bordeaux) organizaţiilor de reglementare internaţională a spectrului radio precum şi a radioamatorismului: ITU, CEPT şi diferitelor conferinţe periodice tematice ale acestora. În 2016, alături de EURAO am reuşit respingerea cu succes a câtorva iniţiative care urmăreau să îngrădească/limiteze activitatea radioamatoristică în general. Este pentru prima dată când radioamatori români participă şi influenţează în bine decizii la nivel internaţional de vârf.

 

 1. Prima aparitie a unei actiuni 100% A.R.R , MARATONUL SOTA, in numarul din iulie 2016 a prestigioasei reviste QST.

 

 

 1. Proiectul de studiu al propagarii in banda de 5MHz este unul dintre cele mai solicitante si se desfasoara conform planului initial. Echipa foloseste orice ocazie pentru a realiza masuratorile pentru a putea furniza date cat mai complete catre ANCOM.

 

 1. Au fost purtate discuţii cu reprezentantii SMURD, MAI si MAN pentru a plasa in locul potrivit dupa o doctrina pragmatica o retea de urgenta a radioamatorilor . Au fost trasate principiile comune si de sustinere a unei astfel de retele.

 

 1. Au fost facute propuneri importante în cadrul proiectului ANCOM: „Propunerile de simplificare a regimului activitatii de radioamator”.

 

 1. A fost deschis primul radioclub “clasic” al A.R.R. pentru copii, în incinta Colegiului Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii „Gheorghe Airinei” situat pe Str. Romancierilor, nr. 1, sector 6, Bucureşti. Initiativa apartine lui Mihai YO3CPR care este sustinut de YO3FEW Florentin si YO3IPC Catalin.

 

 1. În acest an A.R.R. a început procesul de selectare şi filtrare a membrilor săi, în scopul de a creşte calitatea şi gradul de implicare în activităţile Asociaţiei. Unii dintre membri au ales să plece singuri deoarece au constatat că nu se pot acomoda cu cerinţele, activităţile sau scopurile noastre. Alţii au fost rugaţi să-şi precizeze poziţia şi atitudinea şi este posibil ca în perioada care urmează să existe şi invitaţii punctuale de a ne părăsi organizatia pentru acei membri care nu înţeleg să formeze o echipă funcţională şi dedicată dezvoltării radioamatorismului.

 

 

NEREALIZĂRI 2016

 

 1. La nerealizări ar trebui menţionat MARATONUL DRUMUL VINULUI 2016, care nu a mai avut loc pentru că “cineva” a promis că face mai mult decat noi, şi nu a facut nimic.
 2. Acţiunea JOTA 2016 nu a mai avut loc din cauza condiţiilor meteo şi din cauză că organizaţia de cercetaşi cu care colaboram s-a desfiinţat, lucru pe care l-am aflat târziu şi nu am avut o soluţie alternativă.
 3. Nu am reuşit să cumprindem intr-un proiect de lege in urma discutiilor purtate cu diversi alesi, o lege a antenelor pentru radioamatorii YO. Cu siguranta vom relua demersurile.
 4. Felicităm pe acei radioamatori care au făcut eforturi şi au participat la concursuri de radioamatori şi deasemenea au ocupat locuri bune. Din păcate nu împărtăşim modalitatea prin care se reflectă rezultatele în viziunea M.T.S.-ului. În condiţiile în care indicativele speciale au aceleaşi drepturi cu indicativele normale nu putem vorbi de fair play. Ori radioamaotrismul asta înseamnă: FAIR PLAY! O minimă analiză va demonstra că nu poate fi vorba de aceleaşi şanse de participare şi câştig. Rămânem la părerea că sportul trebuie limitat la Radio-orientare şi la HST. Celelalte domenii şi concursuri este bine să le lăsăm pentru plăcerea tuturor.

Ne vom abţine în continuare să facem referiri la cei care au impresia că deţin controlul radioamatorismului în YO. Rămane în continuare un subiect deplorabil la care noi nu putem participa cât timp problema se pune în acest mod discreţionar.

 1. Nu am reuşit să tipărim revista MAGAZIN YO 2016. Cele 100 de pagini ale revistei se vor realiza în format pdf şi va fi distribuită doritorilor.

 

 

Încheiem bilanţul cu precizarea că sunt în desfăşurare sau în pregătire şi alte proiecte pe care nu le-am menţionat in acest document astfel încât nu le puten descrie sau trage concluzii despre acestea.

Suntem bucuroşi că pentru încă un an A.R.R. a constituit un standard ridicat privind modul în care se realizează activităţile de radioamatorism în YO. Constatăm cu plăcere că unii încearcă să copie activităţile noastre şi că are loc o dezmorţire benefică în acest domeniu. A.R.R. merge mai departe iar dacă vă plac activităţile noastre vă invităm să vă alăturaţi!

 

Un An Nou Fericit tuturor radioamatorilor YO !

73 !

 

Asociaţia Radioclubul României

6 comentarii la „Bilantul activitatilor A.R.R.”

 1. Niciodată nu am văzut un bilanț despre activitatile de radioamatorism mai cuprinzător și mai complet ca cel prezentat aici de ARR. Oare de ce la FRR nu se poate?

 2. Eu as lansa aici o provocare: cine se inhama alaturi de noi in 2017 sa re-editam impreuna aceste activitati? Sau poate organizam altele noi, asteptam idei + initiative. Avem multi membri care inca nu s-au implicat. Poate e momentul. Sau poate exista radioamatori din afara clubului carora le place ceea ce citesc aici mai sus si vor si ei sa participe alaturi de noi. Le spunem ca pot lua legatura cu oricine dintre cei mentionati mai sus, comunicam bine intre noi. Dezmortirea, dragilor! E timpul sa facem radioamatorism.

 3. Sorin(YO2MSB) are dreptate: Dezmortirea, prieteni!
  Din experienta trecuta am invatat ca actiuni reusite se fac cu membrii si nemembrii, important este sa ne distram si sa avem sufletul plin de bucurie.
  Sa dezvoltam impreuna radioamatorismul!
  Cat despre apartenenta la ARR nu va ingrijorati, vine sau nu vine de la sine.

  1. A.R.R. nu este ingrijorata de numarul de membrii pe care ii are. Succesul actiunilor realizate a aratat ca nu conteaza cat de multi membrii sunt in asociatie ci mai degraba cat de pasionati sunt de ceea ce fac pentru radioamatori si radioamatorism. Tot realitatea ne arata ca un titlul de campion este efemer. Astazi esti campion maine esti depasit si nimeni nu isi mai aduce aminte de tine dar actiuni ca cele realizate alaturi de A.R.R. in sensul in care tineri si copii descopera acest minunat hobby are valoare incomesurabila in fata oricarei medalii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.