Răspuns la ‘cererea’ transmisă de Chiruţă Ştefania

Către

CHIRUŢĂ ŞTEFANIA    (YO9GJY)

ASOCIAŢIA RADIOCLUBUL ROMÂNIEI înţelege să răspundă `Cererii` transmisă de Chiruţă Ştefania, prin care aceasta solicită `încetarea oricărei referiri  la numele tatălui său în organizarea maratonului Drumul Vinului şi a concursului aferent acestuia, precum şi a întâlnirii radio – acum în memoriam Aurel Chiruţă – ce se desfăşoară în Valea Călugărească`.

Este evident că nimeni, şi cu atât mai mult Asociaţia Radioclubul României, nu şi-a `însuşit` `acţiunea` care, pretindeţi că se desfăşoară la Valea Călugărească.

Între Şcoala “Ion Ionescu” din Valea Călugărească şi A.R.R. există un parteneriat, din anul 2014, prin care Asociaţia se obligă să desfăşoare cursuri de teorie şi activităţi practice în domeniul comunicaţiilor radio de amator. Prin minime diligenţe aţi fi putut afla acest aspect, cu atât mai mult cu cât parteneriatul despre care am amintit este unul public, putând fi pus la dispoziţia oricărei persoane interesate de către oricare dintre părţi. În fine, urmează să reanalizaţi sintagma `vine vorba să vă întâlniţi`, în ce priveşte Asociaţia, atât timp cât toate activităţile noastre sunt organizate din timp şi cu responsabilitatea necesară.

Încă de la început Asociaţia Radioclubul României a realizat, de comun acord cu şcoala, o purificare morală a evenimentului, în scopul stopării consumului de băuturi alcoolice şi a manifestărilor de tip `adunare populară`, în care, evident este că cei care treceau în planul doi erau cei care ar fi trebuit să câştige cel mai mult prin educaţie, copiii. Aceasta este `tradiţia` începută/susţinută de tatăl dvs. În prezent, faţă de calitatea participanţilor la aceste evenimente, activităţile desfăşurate sunt dedicate exclusiv copiilor, referirea la `Drumul Vinului` fiind determinată strict de zona geografică şi de tradiţia localităţii Valea Călugărească, iar demersurile sunt organizate şi perpetuate de Şcoala Generală din localitate.

De aceea pare cel puţin ciudat că dvs., care pretindeţi  că sunteţi la curent cu istoria acestor întâlniri, să nu cunoaşteţi împrejurarea că sus-amintita `întalnire radio`, posibil `In memoriam Aurel Chiruţă`  este un eveniment cu care A.R.R. nu are nicio legătură. De altfel, nu este scopul A.R.R. de a cinsti memoria unui radioamator care nu a facut parte din Asociaţie, ci doar a persoanelor emblematice pentru dezvoltarea radioului şi a comunicaţiilor radio pe plan naţional şi internaţional. În condiţiile în care apreciaţi că tatăl dvs. este `un pretext`, urmează să vă adresaţi participanţilor la această `întâlnire radio` pe care o menţionaţi (şi al cărei curs ajunsese în trecut `denaturat`din cauza consumului de alcool şi a manifestărilor cel puţin nepotrivite în faţa elevilor participanţi), întrucât Asociaţia Radioclubul României nu vă poate da relaţii referitoare la aceasta.

Într-adevăr, este rolul familiei de a cinsti memoria unui membru dispărut, în acestă speţă Asociaţia Radioclubul României nu se foloseşte de numele defunctului, nu îl omagiază, neavând nevoie de `pretexte` pentru a-şi îndeplini calendarul de activităţi.

În ce priveste opinia dvs. despre ce ar fi  agreat sau nu tatăl dvs., urmează să primim aceasta opinie ca pe una personală, dată fiind data dispariţiei tatălui dvs. Această opinie este una formată, cel puţin în necunoştinţă de cauză, nefiind vorba despre o `divizare a taberelor`, ci despre o polarizare a radioamatorilor în funcţie de opţiunile fiecăruia (sport sau hobby) respectând un drept fundamental acela de liberă asociere, un drept garantat de Constituţia României.

Preşedinte Asociaţia Radioclubul României,

Avocat  Daniel Măcărescu   YO3GA

3 comentarii la „Răspuns la ‘cererea’ transmisă de Chiruţă Ştefania”

  1. Eu cred ca se poate discuta cu Stefania si ajunge la un consens!! Pentru ca daca e sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului, tot ce se desfasoara la Valea Calugareasca poarta numele lui Aurel!! Chiar daca ARR a incheiat un acord cu scoala in 2014 asta pentru ca Aurel a initiat orice activitate!!! De ce nu s-a facut la orice alta scoala din zona, de ce la Valea Caugareasca?? Pentru ca este made in yo9fnr!!

  2. Fane, daca tot pui intrebari tendentioase, doar doar „musca” cineva, de ce nu iti pui si urmatoarele intrebari:
    1. De ce FRR nu a facut ce a promis si a dus cu zaharelul pe doamna director a scolii cu privire la activitatile din scoala? Ca fapt divers, pe fondul neonorarii promisiunilor facute de F.R.R, a fost invitat A.R.R-ul sa faca activitati, tocmai in acea scoala!
    2. De ce Stefania sa trezit tocmai acum? De fapt trezita si folosita de altii, carora nu le place ca A.R.R. se implica, dupa ani si evenimente la care nu a avut nici o problema cu ceea ce reclama in cerere!
    3. De ce nu intrebi cine sunt persoanele care au compus cererea, ca alea nu sunt vorbele lu Stefania nici pe departe? Asta pentru cine o cunoaste cat de cat pe Stefania! Prin scrisoare a pierdut enorm in fata radioamatorilor si chiar daca are bagajele facute, Stefania nu va putea sa isi stearga pata de pe obraz pentru ceea ce a acceptat sa semneze ca intitulata „cerere” care se vede ca hraneste orgoliile altora.
    Daca raspunzi la intrebarile astea, eu o sa mai am cateva ale caror raspunsuri te vor lamuri pe deplin, daca va mai fi nevoie. Hi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.